Ægløsningstest


Ægløsningstest er til dig, der vil finde ud af, hvornår du har ægløsning og derved er mest frugtbar. Du har størst sandsynlighed for at blive gravid den dag, du har ægløsning eller dagen før ægløsningen. En billig ægløsningstest er en utrolig nem og sikker måde at forudsige, hvornår man har ægløsning, og derved finde ud af, hvornår man er frugtbar. Typisk varer den frugtbare periode 5-7 dage.

Sådan bruger du din ægløsningstest

Det kan være lidt forskelligt fra test til test, hvordan de anvendes. Alle tests vi fører her hos CoolKondom.dk er dog med en nem og udførlig brugsanvisning og til lave priser. Inden du tager testen, skal du være klar over, hvor lang din menstruationscyklus er. Du måler denne fra første blødningsdag til den næste blødningsdag i den efterfølgende cyklus.

Typisk for kvinder varer en menstruationscyklus 28 dage. Dette kan dog variere meget. Du skal derfor ikke være nervøs, hvis den enten er kortere eller længere. I brugsanvisningen vil der være angivet på, hvilken cyklusdag du skal tage testen. Ægløsningstesten måler, hvor meget LH-hormon, du har I din urin. Inden og under ægløsning er dette hormon forhøjet, og testen vil derfor blive positiv. Når testen er positiv, er der størst chance for at blive gravid de følgende to til tre dage.

Hvornår skal du tage testen?

For at sikre det sikreste resultat anbefaler vi, at du tager testen om morgenen. Derved har du ikke en masse væske i kroppen, og din urin vil derfor ikke være fortyndet. Skulle du have drukket en masse væske, eller har du været på toilettet indenfor de sidste 4 timer, kan urinen være for tynd til at give et sikkert testresultat. 

Vil du være sikker på at få det korrekte resultat, skal der gå 24 timer mellem testsne. Dette kan gøres med kortere mellemrum, men går der mere end 24 timer med testene kan du misse et positivt resultat. I vores tests er der altid 5 stk. med. Du behøver derfor ikke bekymre dig, om du skulle løbe tør for tests. Skulle du få et positivt resultat, vil det ikke give mening at teste flere gange i den samme cyklus.

Er der forskel på ægløsningstests?

Der kan godt være forskel på forskellige ægløsnings test. Der er dog altid en nem brugsvejledning med, der gør, at du ikke kan være i tvivl om, hvordan de anvendes bedst muligt. Alle tests der forhandles her på shoppen er godkendte og viser korrekt op til 99%. Du skal derfor ikke bekymre  dig om, om resultatet skulle være retvisende eller ej. 

Skulle der slet ikke komme nogen streg op, er testen ugyldig, og du kan derfor ikke regne med resultatet. Vi anbefaler derfor, at du tester igen. Med 5 strimler i hver pakke skulle der være mulighed for at teste et par gange. Husk dog på – at hvis du allerede har fået et positivt resultat, vil der ikke være nogen grund til at teste flere gange i samme cyklus. Gem i stedet de resterende tests og test igen i næste cyklus.