Graviditetstest


Ved brug af graviditetstest kan du på en hurtig, sikker og nem måde finde ud af, om du er blevet gravid. Du får svaret indenfor få minutter og kan være 99% sikker på, at det er korrekt, hvis du vel og mærke bruger testen på det rigtige tidspunkt i din cyklus. 

Mistænker du at du er blevet gravid?

Måske forsøger du at blive gravid, eller også har du haft ubeskyttet samleje ved et uheld. I begge tilfælde er det muligt at du er blevet gravid. Nogle par forsøger at blive gravide i mange måneder, eller år mens andre bliver gravide i første forsøg. Måske mærker du tidlige tegn på graviditet; ømme bryster, kvalme, smerter i underlivet eller ømhed i lænden. Det kan føles, som om du er ved at få menstruation. Den eneste måde at få et klart svar på om du er gravid, er ved at bruge en gravid test.

Du kan købe dine graviditetstest i de fleste supermarkeder, men ofte til overpris. Her på Coolkondom.dk kan du nemt og bekvemt bestille dine test hjem i ro og mag uden at skulle stå i kø i butikken, og til en god pris. 

Hvornår kan jeg tage en graviditetstest?

Mange har en forventning om, at de er blevet gravide, så snart de har haft ubeskyttet samleje, og tror at de kan teste hurtigt herefter. Dette er ikke tilfældet. For at blive gravid skal man dyrke sex omkring ægløsningen. Ved en regelmæssig cyklus på 28 dage vil et æg blive frigivet 14 dage før næste menstruation. Ægget kan overleve ca. 24 timer, og sædcellerne op til 5 dage.

Altså kan du være blevet gravid, hvis du dyrker sex dagene op til ægløsningen samt døgnet herefter. Efter befrugtningen bevæger ægget sig ind i livmoderen, hvor det sætter sig fast i slimhinden. Dette tager 5-9 dage, men er individuelt fra kvinde til kvinde. Først når ægget sidder fast i l livmoderen og er begyndt at danne graviditetshormonet, kan du tage en billige graviditetstest.

Normalt siger man 13-14 dage efter befrugtningen, eller fra den første dag din forventede menstruation udebliver. Hos Coolkondom.dk har vi dog fået en ny graviditetstest på markedet, hvor du kan teste allerede 8 dage efter befrugtningen med 99% sikkerhed!

Hvordan virker graviditetstesten?

Graviditetstesten måler hormonet HCG i urinen. Dette frigives af det befrugtede æg der sidder fast i slimhinden i din livmoder. HCG kan måles i både blodet og urinen efter du er blevet gravid, og niveauet fordobles hver 3. dag i de første 10 uger af graviditeten. Graviditetstest er nemme, hygiejniske og hurtige at anvende. Normalt kan de måle HCG-niveauer fra 25 mlU/ml, men hos os kan du nu købe tests af god kvalitet med endnu bedre følsomhed, helt ned til 5 mlU/ml. Altså får du en test der tidligere end normalt vil kunne fortælle om du er blevet gravid, og så med 99% sikkerhed.

Graviditetstesten tages enten ved at tisse direkte på testen, i det dertil indrettede opsamlingsfelt, eller ved tisse i en ren beholder, og herefter dyppe testen ned i urinen i nogle sekunder. Begge dele giver et præcist svar, og handler kun om, om man vil opsamle urinen eller ej. Læs altid indlægssedlen inden brug for at anvende testen korrekt.

Ofte vil niveauet af HCG været højest om morgenen, da urinen er mere koncentreret, men mange test i dag er så præcise at de også kan fortælle dig om du er gravid ved brug midt på dagen eller om aftenen. Indenfor få minutter vil testen fortælle dig om du er gravid. På nogle test ved at der kommer to streger, andre viser med en klar tekst om du er gravid. Selvom stregen på testen er svag, er du gravid. Husk at du ikke må aflæse testen efter det angivne tidsinterval, da nogle gravidtest kan blive falsk-positive efter noget tid.

Køb testen online

Er du nysgerrig og ønsker et tidligt, men præcist svar på om du er gravid, er det en god idé at købe din graviditetstest til skarp pris hos os. Der er hurtig levering og anonym og diskret indpakning. Det er ofte en god idé at købe flere test af gangen, da mange vil have lyst til at teste igen og igen, når først man har set de to streger på testen.

Ofte bliver stregerne også tydeligere for hver dag der går, i og med at graviditetshormonet i kroppen stiger. Måske er testen negativ, og så er det en god idé at vente yderligere et par dage og tage en ny test, da din ægløsning kan have været forsinket.